Schimbare majoră pe Facebook. Creatorii de conţinut pot face BANI pe reţeaua de socializare

Facebook va începe să monetizeze conţinutul video din cadrul propriei reţele sociale, prin afişarea de reclame.După ce timp de mai bine de doi ani s-a concentrat pe creşterea cantităţii, dar şi a calităţii conţinutului video, Facebook urmează să treacă la pasul următor: monetizarea acestui tip de conţinut prin afişarea de reclame.

Conform unor surse anonime din industrie, Facebook va începe în curând să testeze afişarea reclamelor în cadrul conţinutului video.

Facebook va împărţi veniturile din acest tip de reclame cu creatorii de conţinut. Aceştia din urmă vor primi 55% din veniturile generate de reclamele afişate în propriile clipuri video. Acelaşi procent este oferit şi de principalul concurent pentru Facebook pe partea video, YouTube.

Este cunoscut faptul că Mark Zuckerberg nu a fost de acord ca Facebook să afişeze reclame pre-roll - acel tip de reclame care preced clipurile video, scrie News.ro. Astfel, creatorii de conţinut vor fi motivaţi să dezvolte conţinut de calitate. Fără reclame pre-roll, afişarea reclamelor din timpul clipurilor va avea loc doar dacă utilizatorul va viziona cel puţin 20 de secunde dintr-un clip videoAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?