Schema pilelor în PSD: cine e trup şi suflet cu Dragnea primeşte cei mai mulţi bani de investiţii

 

Hotărârea de guvern prin care Executivul distribuie în țară sume consistente din Fondul de rezervă bugetară bagă zâzanie între liderii PSD din ţară. Motivul este că banii s-ar acorda mai mult în funcţie de "pilele" şi/sau loialitatea dovedită faţă de Liviu Dragnea şi mai puţin în funcţie de nevoile reale. 

Președintele PNL Bacău, Ionel Palăr, susţine că o simplă privire aruncată asupra sumelor alocate şi până acum judeţelor conduse de social-democraţi arată „ceea ce era deja știut: arbitrariul domnește în România, banii sunt distribuiți discreționar, în funcție de simpatiile liderului PSD," citat de ziare. com.

Liberalul spune că, în general, sumele repartizate judeţelor au fost între unu și patru milioane de lei, dar au existat și "câțiva norocoși ai sorții, iubiți la centru și pentru comunitățile cărora s-au găsit fonduri." Judeţul Vaslui, condus cu mână de fier de baronul Dumitru Buzatu, unul dintre oamenii forte ai lui Liviu Dragnea, beneficiază de cei mai mulți bani, peste 19,3 milioane de lei, potrvit analizei făcute de Palăr.

Adevărate probleme sunt însă în judeţe precum eleorman sau Giurgiu, unde sumele sunt disporpporţional de mari. " Teleorman, un județ cu o populație estimată de 360.000 de locuitori, a avut alocaţi peste 15,4 milioane de lei, iar cei 265.000 de locuitori ai județului Giurgiu vor beneficia de peste 18 milioane de lei. Spre comparație, județului Timiș, cu 683.540 de locuitori, i-au fost repartizați 1,9 milioane de lei. Cei peste 616.000 de băcăuani au primit abia puțin peste patru milioane de lei”, a explicat Palăr.

Județul Bacău, unul dintre cele mai afectate de inundațiile din acest an, a fost lăsat pe ultimul loc din Moldova în ceea ce privește alocările bugetare și a primit doar un sfert din cât s-a alocat la Vaslui sau jumătate din ce a fost distribuit spre vecinii de la Neamț.

Deputatul liberala a mai afirmat că în cazul primăriilor conduse de opoziţie, situaţia este şi mai gravă. 12 primării liberale din județ au primit bani în bătaie de joc, între 2000 și 5000 de lei, iar aceste sume "s-au transformat într-o adevărată armă de șantaj, în încercarea PSD-ALDE de a racola primarii PNL”.

PSD îl face pe Dragnea mini-premier în an prezidențial

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cunte
16 Dec 13:26
La modul cum acest infractor conduce Guvernul PSD/ALDE ar trebui ca romanii sa se trezească odată sa nu mai stea ca pipalacii când acești așa zizi politicieni ne bagă in prăpastie și mai mult.Daca sunt așa de grozavi vorba unui politician de ce nu intra in vigoare noua lege a pensiilor ( votul final miercuri săptămâna viitoare in Camera Deputaților)de la 1 Ianuarie 2019 și NU peste trei ani dacă se tot lauda ca au bani pentru așa ceva? Populism la greu, împărțirea banilor doar in zonele controlate de PSD/ALDE își bat joc pur și simplu de romani acești incompetenți de politicieni care au acaparat voturile romanilor doar prin promisiuni. DOAR UN GUVERN RESPONSABIL FORMAT IN TOTALITATE DIN PROFESIONIȘTI MAI POATE SALVA ROMÂNIA
DE LA DEZASTRUL ECONOMIC!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?