Scene șocante: un bebeluș este bruscat de preot în timpul Botezului, în ciuda disperării mamei

 

O femeie din regiunea Leningrad, Federația Rusă, s-a plâns la Poliție, după ce fiul ei de un an a fost traumatizat în timpul slujbei de Botez.

Cazul a avut loc pe 10 august într-o biserică din localitatea Gatcina din regiunea Leningrad, notează Moldova.org.

În imaginile video publicate de presa rusă se arată cum preotul scufundă cu forța copilul în apă, iar când mama copilului speriată de cele văzute încearcă să-i ia copilul, acesta refuză. Potrivit femeii, copilul a fost zgâriat pe gât și umăr. „Acum el se teme de tot, are crize de isterie”, a spus ea.

Preotul a declarat că nu este vinovat. „Dar ce s-a întâmplat? Nimic nu s-a întâmplat și eu nu port nicio vină. Sunt doar emoțiile intense ale mamei”, a menționat clericul.

El a declarat că în conformitate cu regulile bisericii, trebuia să scufunde de trei ori copilul în apa Botezului. „Copilul nu a înghițit apa, nu a fost lovit. Slujesc de 26 de ani și mereu încerc să botez așa ”, a spus el. „Dacă mama nu ar fi făcut criză de isterie, totul ar fi mers mult mai calm. Ea doar încurca”, a adăugat el. 

După publicarea filmulețului, Eparhia locală a anunțat că preotul a fost oprit timp de un an de la slujire, scrie Meduza.io.

Episcopul Mitrofan și-a cerut scuze părinților copilului pentru comportamentul clericului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?