Anunț subversiv de la Guvern: Dacă împrumuți statul, nu plătești IMPOZIT

 
Scapi de impozitul pe venit
Scapi de impozitul pe venit

Finanțele au împrumutat, de la începutul anului, cu 18,6 miliarde lei, de pe piața internă, a anunțat miercuri Eugen Teodorovici, ministrul de resort, într-o declarație de presă la Palatul Victoria. Acești bani au fost luați de la bănci, dar acum statul vrea să schimbe macazul și să ia bani și de la populație. Dacă împrumuți statul, scapi și de impozitul pe venit, promit Finanțele.

Din ziua lansării - vineri, 15 iunie - până acum, au fost subscrise titluri de stat în valoare de 80 de milioane de lei în cadrul emisiunii Centenar, care se va închide pe 6 iulie, a declarat miercuri, la Guvern, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Principalul scop al acestei emisiuni este de a oferi un instrument de economisire pentru populaţie. Ministerul Finanţelor va lansa emisiuni similare periodic, până la consumarea plafonului indicativ anual aprobat, respectiv 4 miliarde de lei pentru anul 2018", a spus Eugen Teodorovici, la un briefing de presă.

Potrivit ministrului, randamentele titlurilor de stat emise de MFP se situează în prezent între 2,8% și 5,5% pentru maturități reziduale cuprinse între 6 luni și 13 ani.

Ca să fie și mai atractive, titlurile de stat vor avea și un alt avantaj pentru cumpărători: dacă împrumuți statul nu plătești impozit. Nu același lucru se întâmplă cu dobânzile oferite de sistemul bancar.

Datoria publică a României la sfârșitul lunii martie era de 35,1% din PIB. MFP are programate împrumuturi în valoare de 48-50 miliarde lei de pe piața internă, pentru acest an.

El a a făcut declarațiile în contextul demarării programului Tezaur - ediția Centenar.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?