Scandalul "Dieselgate" în Europa! Potrivit unui studiu: anual, mor 5000 de persoane

 

Emisiile de dioxid de carbon provenite de la vehiculele diesel europene, ale căror teste au fost trucate de constructori pentru a le face să pară mai ecologice, ar putea fi responsabile de producerea a 5.000 de decese pe an în Europa din cauza poluării aerului, indică un studiu publicat luni și citat de AFP.

Aceste cifre sunt în concordanță cu evaluări anterioare ale numărului de decese cauzate de scandalul ''dieselgate'' care a izbucnit atunci când Volkswagen a recunoscut în 2015 că a manipulat testele privind emisiile vehiculelor sale.

Numeroși alți producători au fost suspectați că ar face același lucru, scrie agerpres.ro.

Un studiu publicat în luna mai în revista Nature a estimat că, în 2015, 38.000 de decese "premature" au fost cauzate în întreaga lume de emisiile de oxid de azot generate "în exces" față de cele prevăzute de testele efectuate în laborator.

Studiul publicat luni în revista Environmental Research Letters se concentrează pe situația din Europa (cele 28 de țări ale Uniunii Europene plus Norvegia și Elveția).

Cercetătorii din Norvegia, Austria, Suedia și Olanda au calculat că aproximativ 10.000 de decese pot fi atribuite în fiecare an în Europa poluării cu particule fine emise de vehiculele ușoare care funcționează cu motorină.

Aproape jumătate dintre ele (aproximativ 4.750) ar fi fost evitate dacă emisiile de oxizi de azot provenite de la aceste vehicule pe șosele ar fi fost aceleași cu cele observate în testele de laborator.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?