Scandalul datelor private furate de la Facebook a ajuns la faza perchezițiilor

Cambridge Analytica
Cambridge Analytica

Justiţia britanică a autorizat, vineri, percheziţionarea serverelor Cambridge Analytica, compania acuzată că ar fi obţinut datele a milioane de utilizatori ai reţelei Facebook fără consimţământul acestora, transmite AFP.Autoritatea britanică pentru protecţia datelor ceruse acest mandat, acordat de un judecător de la Înalta Curte din Londra, pentru "a percheziţiona serverele" şi a verifica datele.

Acțiunea din Marea Britanie poate fi prima etapă dintr-o operațiune mai amplă, pentru că, la Bruxelles, la o reuniune a autorităţilor însărcinate cu protecţia datelor din ţările UE, acestea şi-au oferit sprijinul în ancheta lansată deja de către autoritatea britanică de reglementare privind fişierele Cambridge Analytica.

''Reţelele sociale şi platformele digitale trebuie să garanteze practici transparente şi o protecţie totală a vieţii private şi a datelor personale ale cetăţenilor'', se afirmă în textul concluziilor, consultat de AFP.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?