Unul dintre oamenii străzii incendiaţi, aflat în stare critică, NU poate fi transferat la Bucureşti

 

Unul dintre bărbaţii incendiaţi, vineri, în Galaţi, nu poate fi transferat într-un centru din Bucureşti, întrucât nu există niciun loc liber la Bagdasar-Arseni şi Floreasca, deşi starea lui este critică.  

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi susţin că, încă de vineri, au făcut demersuri pentru ca bărbatul incendiat să fie transportat în Capitală.

"Noi am înştiinţat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, unitatea centrală şi dumnealor trebuie să se preocupe să găsească un loc. Solicitarea a fost transmisă în fiecare zi de la internare, de vineri s-a discutat şi s-a păstrat legătura în fiecare zi. Pentru a se putea face transferul trebuie să fie un loc liber într-o Terapie Intensivă specializată pentru arşi şi nu există niciun loc disponibil în cele două centre: Bagdasar-Arseni şi Floreasca. În momentul în care apare primul loc disponibil o să facem imediat demersurile să ajungă pacientul în cele mai bune condiţii la Bucureşti. Are arsuri întinse pe 70 % din suprafaţa corpului, asta înseamnă că este în stare gravă. Are 49 de ani şi se află în Secţia de Terapie Intensivă. Noi avem promisiuni că vom fi anunţaţi cum se eliberează un pat. Avem speranţe mari că în cursul zilei de marţi se va efectua transferul pe timp de zi, cu elicopterul", au spus surse ISU, conform Mediafax.


Cei doi oameni ai străzii aveau un adăpost improvizat în care dormeau noaptea, situaţia fiind cunoscută de locatarii din zonă. Vineri dimineaţa, în jurul orei 03.00, o persoană a sunat la 112 să anunţe incendierea acestora. Autorul nu a fost găsit.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?