Scandal la Sofia, după o gafă uriaşă pe aeroport, zeci de pasageri au trecut neverificaţi

 

Ministerul bulgar de Interne a anunţat sancţiuni, destituiri şi o anchetă de proportii, după ce 13 poliţişti de frontieră de pe aeroportul din Sofia şi-au părăsit posturile şi astfel zeci de persoane au intrat în ţară fără să li se verifice documentele de identitate, informează agenţia Reuters.

Incident s-a petrecut pe 20 martie. Şapte dintre cei 13 poliţişti de frontieră făceau parte dintr-o echipă ce controla documentele de identitate ale pasagerilor sosiţi pe aeroportul din Sofia şi-au părăsit posturile pentru aproximativ 15 minute, iar în acest timp un grup de circa 40 de pasageri ai unui avion venit de la Paris au intrat în Bulgaria fără verificarea documentelor. 

'E bine că zborul venea de la Paris. Pasagerii fuseseră deja verificaţi pe un aeroport european', a declarat în faţa presei ministrul bulgar de interne, Valentin Radev, în opinia căruia acest fapt 'garantează că niciun terorist nu a intrat în Bulgaria' odată cu respectivul grup. 

Agenţia Reuters atrage atenţia că Bulgaria, care deţine în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului UE, încă nu a reuşit să intre în spaţiul Schengen pentru că nu a făcut suficiente progrese în combaterea corupţiei şi a crimei organizate.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?