Scandal total în ALDE! Se cere congres extraordinar

 

Puciul din ALDE împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu se extinde în teritoriu. Trei organizații, în frunte cu cea de Prahova, condusă de Grațiela Gavrilescu, cer congres extraordinar și explicații privind ieșirea de la Guvernare. 

Și filiala ALDE Dolj a votat o rezoluție prin care cere convocarea unui Congres Extraordinar al partidului, care să stabilească linia politică ce va fi urmată. 

ALDE Dolj cere Congres Extraordinar al partidului

 O altă organizație care cere congres este ALDE Timiș. Liderul acesteia, Marian Cucşa, spune că a ascultat cu mâhnire declarațiile făcute de Varujan Vosganian care a îndemnat membrii să plece din partid pentru a se face „igienizare forțată”.

Împotriva lui Tăriceanu s-a poziționat și senatorul ALDE, Daniel Zamfir, care spune că partidul trebuie salvat și că nu vrea să stea la masă cu Ponta. 

Liderul ALDE Oradea: Am ajuns să-i scriem scrisori preşedintelui Klaus Iohannis – cerându-i ,,ajutor’’ împotriva propriilor colegi de partid ?

Liderul ALDE Oradea Dorin Corcheş adresat, joi, colegilor săi de partid o scrisoare deschisă, cerând convocarea unui congres, în care ”primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni, dar şi membrii simpli ALDE să aibă ocazia să-şi spună punctul de vedere”.

Prezentăm scrisoarea deschisă postată de Dorin Corcheş pe Facebook:

”Având în vedere evoluţia evenimentelor politice, petrecute în ultima perioadă în interiorul ALDE, mă văd nevoit să iau atitudine şi să mă adresez dumneavoastră – membrilor şi simpatizanţilor ALDE, alături de care am construit acest partid.

Am fost determinat să fac acest demers de discuţiile purtate în ultima perioadă cu primari, consilieri locali, consilieri judeteni, precum şi cu membrii simpli ai ALDE care mi-au adresat următoarele întrebări, la care nici eu nu am reuşit să dau un răspuns.
- De ce au fost sancţionaţi doar membrii Birourilor Politice Teritoriale după rezultatul dezastros de la alegerile europarlamentare ?
- Care este motivul retragerii ALDE de la guvernare ?
- Cum de s-a ajuns la retragerea candidaturii d-lui preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu pentru alegerile prezidenţiale ?


- Care este motivul alianţei cu Victor Ponta ? Şi în baza cărui mandat au avut loc aceste discuţii aflate de membrii ALDE de pe facebook ?
- Cum de am ajuns să susţinem un candidat independent la alegerile prezidenţiale care nu doreşte să se afişeze cu liderii ALDE ? Ce câştigă ALDE din susţinerea acestui candidat independent ?
- Care este planul ALDE pentru viitor şi totodată care este strategia politică a partidului pentru anul electoral 2020 ?
ŞI LA FEL DE GRAV:
- Cum am ajuns ca în plenul Senatului, la alegerea preşedintelui Senatului în turul al II-lea să o susţinem pe Alina Gorghiu – candidatul PNL care ori de câte ori a avut ocazia l-a înjurat pe preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu ?
- Cum de s-a ajuns ca preşedintele partidului să folosească jigniri la adresa colegilor noştri ?
- Cum de s-a ajuns să renunţăm la grupul parlamentar de la Senat şi să afirmăm cu nonşalanţă că am fi dispuşi să renunţăm şi la grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor ?
- Cum am ajuns să-i scriem scrisori preşedintelui Klaus Iohannis – cerându-i ,,ajutor’’ împotriva propriilor colegi de partid ?
Toate aceste întrebări trebuie să-şi primească răspunsurile în cadrul unui Congres ALDE în care primarii, cosilierii locali, consilierii judeţeni, dar şi membrii simpli ALDE să aibă ocazia să-şi spună punctul de vedere.
Totodată doresc să subliniez faptul că nu putem fi de acord cu încălcarea Statutului şi a Regulamentului de aplicare a statutului ALDE şi în fiecare zi să constatăm că toţi membrii care iau atitudine faţă de unele decizii pripite să fie amenintaţi cu excluderea în loc să existe dialog şi consultare – aşa cum îi stă bine unui partid liberal.
Soluţia nu este să dăm afară tot partidul din partid până rămân doar membrii care sunt de acord cu tot ce afirmă conducerea, ci să găsim împreună o soluţie cât mai bună pentru viitorul Partidului ALDE”, scrie Dorin Corcheş

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
plugariu
13 Sep 12:52
Hoooo, bai..., pui atatea intrebari ca nu le mai stie nimeni sirul !! Parca esti o moara hodorogita, ciumatule...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?