Scandal monstru în holdingul municipal al lui Firea. Au început să-și spele rufele în public

 

La momentul la care Primarul general al Capitalei și-a anunțat planul de a înființa din senin 22 de companii municipale, prima dintre criticile venite din societatea civilă a fost aceea că se dublează activitatea actuală a administrațiilor din primărie. Acum scandalul preconizat de la bun început a explodat.

Aproximativ 200 de salariaţi ai Administraţiei Străzilor au intrat marţi în grevă spontană, timp de două ore, nemulţumirea acestora fiind legată de perspectiva delegării serviciilor de construire, modernizare, reparare şi întreţinere a arterelor de circulaţie către Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA şi închirierea unor bunuri aparţinând Administraţiei Străzilor.

"A fost o grevă spontană, motivul fiind hotărârile de consiliu din data de 23 august cu privire la delegarea gestiunii şi închirierea unor mijloace fixe către companii. (...) În momentul în care maşinile şi uneltele vor fi închiriate acestor companii noi vom rămâne fără obiectul muncii", a declarat pentru Agerpres preşedintele sindicatului din Administraţia Străzilor, Dan Georgescu.

El a mai precizat că angajaţii Administraţiei Străzilor sunt îngrijoraţi de posibilitatea pierderii locului de muncă, în condiţiile în care nu poate fi realizat un transfer către companiile municipale.

"Nu există transfer. În momentul în care am discutat cu domnul city manager, Sorin Chiriţă, ne-a confirmat că nu există bază legală de a fi transferaţi la aceste companii. Dânşii susţin în continuare să ne dăm demisia şi să ne angajăm la aceste companii, lucru care nouă nu ne convine, întrucât prin semnarea demisiei ne pierdem toate drepturile pe care le avem în contractul colectiv de muncă, iar angajarea la aceste companii va fi o perioadă de probă. O perioadă de probă în care angajatorul te poate da afară, fără să ai dreptul să îl acţionezi în instanţă. Te poate da afară, chiar fără să îţi prezinte motivul", a explicat el.

Dan Georgescu a apreciat că ar fi fost de preferat ca Municipalitatea să investească banii în Administraţia Străzilor, şi nu în compania municipală.

"Dacă nu aveau posibilitatea să transfere salariaţii la aceste companii, deoarece nu există cadru legal, trebuia să nu mai înfiinţeze aceste companii, iar banii pe care i-au băgat în companii să fie investiţi în aceste administraţii, care sunt viabile şi foarte bune", a spus acesta.

Georgescu a mai precizat că la grevă au luat parte aproximativ 200 de angajaţi din totalul de 375, susţinând că nici salariaţii care nu au participat la protest nu vor să îşi dea demisia. El a menţionat că, în cazul în care proiectele de hotărâre vor fi adoptate cu majoritate simplă (şi nu cu majoritate calificată, aşa cum s-a întâmplat în şedinţele anterioare, când au fost respinse), le vor ataca în instanţă.

"Dacă dânşii vor trece aceste proiecte cu jumătate plus unu, noi vom acţiona în instanţă şi ne vom agăţa de toate pârghiile care ne sunt permise de lege, eventual şi greva generală", a precizat preşedintele sindicatului din Administraţia Străzilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?