Scandal la Opera Naţională, din cauza contractelor pentru colaboratori

Scandal la Opera Națională din București. Zeci de mașiniști, recuziteri, responsabili cu decorul, au intrat în grevă, pentru că li s-au tăiat veniturile, ca urmare a modificărior legislative. Abia când a văzut presa, conducerea a acceptat un dialog şi chiar a găsit soluţiiÎn loc să-și înceapă ziua cu repetițiile pentru spectacol, colaboratorii Operei Naționale au intrat în grevă, dezamăgiţi de nepăsarfea conducerii. Oamenii sunt disperaţi pentru că, pe lângă faptul că li s-a tăiat din banii pe care-i primeau, nici măcar de aceştia nu mai sunt siguri, potrivit Realitatea TV.

"Contractul pe luna aprilie e fără dată și scrie că vom lua banii din încasările proprii ale instituției. Până acum au fost din banii trimiși de la guvern, de la minister. Sunt aproape 2 luni de când sunt decalate salariile," a declarat unul dintre protestatari.

În această situaţie se află 30 de oameni, care asigură decorul și fără de care spectacolele grandioase de pe scena Operei Naționale nu s-ar mai putea ține. 

Iniţial, directorul interimar Ștefan Ignat n-a dorit să comenteze situația. Abia când a aflat că prea a aflat despre situaţia de la Operă, a decis să modifice contractele și să specifice exact data la care oamenii își vor primi banii.

Chiar și așa, noile acte sunt valabile până la finalul lunii mai. După această perioadă, nimeni nu garantează că nu se va ajunge, din nou, în aceeași situație. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?