Scandal la alegerile pentru desemnarea preşedintelui Federaţiei Române de Tenis

 
Foto: www.sportarges.com
Foto: www.sportarges.com
Alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis (FRT), care ar fi trebuit să aibă loc, joi, la Poiana Braşov, au fost amânate din cauza lipsei de cvorum. Atât Ruxandra Dragomir cât şi Segărceanu, au acuzat conducerea forului că a împiedicat accesul mebrilor în sală.

Ruxandra Dragomir şi Florin Segărceanu îl acuză pe Dumitru Hărădău

"Adunarea Generală nu a fost statutară din lipsă de cvorum. Au fost în sala doar 104 membri, faţă de 111, cât erau necesari pentru ca adunarea să respecte condiţiile legii. Au fost mulţi body-guarzi în holul hotelului şi au fost mulţi membri afiliaţi ai FRF care au fost forţati de aceştia să nu intre în sală, pentru a nu se intruni cvorumul. Sunt cel puţin 25 de persoane în hol care aveau drept de vot, dar au fost împiedicate. Aseară, când s-a făcut cazarea, am verificat câţi membri au sosit şi erau mai mult de 111. Actuala conducere a FRT a plătit body-guarzii să împiedice accesul presei în hotel şi al membrilor în sală", a spus Ruxandra Dragomir.

Această variantă a fost susţinută şi de Florin Segărceanu, celălat candidat, alături de Hărădău şi Ruxandra Dragomir, la alegerile pentru preşedinţia FRT.

"Am asistat la o Adunare Generală de tip mafiot. A fost cea mai mare ruşine pe care a trăit-o tenisul românesc. Au fost 160 de delegaţi cazaţi în hotel, dar doar 104 au intrat în sală. Am înţeles că vreo 7 persoane au încercat să urce să voteze, dar după atâtea îmbrânceli s-au resemnat şi au plecat acasă. Hărădău trebuie să răspundă public pentru că au fost puşi oameni din FRT să sune la cluburi şi să le spună să nu mai vină la vot. Nu ştiu de ce ţine atât de scaun, poate e vreun ciolan pe acolo, pe care nu l-am văzut eu", a spus Segărceanu, la Poiana Braşov. 

Hărădăun neagă acuzaţiile

De cealaltă parte, preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis, Dumitru Hărădău, a infirmat acuzele celor doi contracandidaţi şi a declarat că nu are nicio implicare în amânarea alegerilor pentru preşedinţia forului. "Eu am fost împreună cu Florin Segărceanu şi Ruxandra Dragomir în nenumărate rânduri să verificăm dacă mai sunt persoane care vor să îşi exercite dreptul la vot. Am aşteptat pâna la ora 12:00 pentru ca cei care vroiau să voteze să vină în sală. Fiecare membru are drept de vot şi şi-l poate exercita sau nu, iar asta a fost doar o decizie a membrilor afiliaţi", a afirmat Hărădău.

La preşedinţia Federaţiei Române de Tenis candidează actualul preşedinte interimar, Dumitru Hărădău, Florin Segărceanu şi Ruxandra Dragomir.

Conform regulamentului, alegerile vor fi reprogramate în termen de 30 de zile.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?