Scandal în zona de mediu: Romsilva respinge amenințările Agent Green

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunță că respinge amenințările și presiunile organizației Agent Green, care, vineri, a organizat blocarea abuzivă a unui drum public și controlul autovehiculelor care transportau legal lemne pentru foc.  Potrivit unui comunicat al Romsilva, Gabriel Păun, președinte Agent Green, a transmis Regiei Naționale a Pădurilor un e-mail în care amenință că dacă Regia nu ”recunoaște public” în 24 de ore ”greșelile făcute în ultimii 15 ani” va folosi ”toate pârghiile legale disponibile pentru epurarea Romsilva și a Gărzii Forestiere”.

“Respingem cu fermitate acțiunile în forță și amenințările, precum și diseminarea cu intenție a informațiilor false, considerând că organizațiile non-guvernamentale nu trebuie să blocheze deliberat drumurile publice, să comunice informații false, să dispună abuziv controlul autovehiculelor și a mărfurilor transportate, substituindu-se organelor statului, și nici să amenințe instituțiile statului cu ‘epurări’”, se arată în document.

Activiștii Agent Green au blocat, vineri, un camion care transporta legal lemne de foc pe DN 7C, în zona comunei Arefu din județul Argeș. Romsilva susține că activiștii Agent Green au verificat în mod abuziv actele autovehiculului și au măsurat cantitatea de lemn de foc transportată..

Totodată, Regia menționează că în cursul anului trecut, activiști ai organizației Greenpeace, cu sprijinul Romsilva, au efectuat o misiune de evaluare a pădurilor virgine și cvasivirgine din zona Vidraru, studiile fiind depuse de această organizație la autoritatea centrală ce răspunde de silvicultură, pentru a fi analizate în vederea introducerii acestora în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine.

“Organizația Agent Green a difuzat, în data de 11 martie a.c., pe pagina sa de Facebook, și un fișier video cu imagini aeriene a unei suprafețe de pădure din zona Vidraru, susținând că respectiva suprafață s-a aflat în administrarea Romsilva, alt lucru complet fals, suprafața respectivă fiind retrocedată în cursul deceniului trecut”, se arată în documentul remis.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?