Scandal în sistemul sanitar, după ce Sorina Pintea a anunţat "pacienţii sub acoperire"

 
Pacient decedat, după ce ambulanța a rămas împotmolită în noroi
Pacient decedat, după ce ambulanța a rămas împotmolită în noroi

Este scandal uriaș între Ministerul Sănătății și medici după declanșarea operațiunii ,,pacient sub acoperire”, inițiată de Sorina Pintea. Personalul medical a făcut o petiție și spune că această metodă prin care se dorește sistarea mitei din spitale este ilegală. Ministrul Sănătăţii susține, însă, că măsura face parte din strategia anticorupție și nu vrea să renunțe la ea. În tot acest scandal, bolnavii se află la mijloc.

Metoda propusă de Sorina Pintea este criticat chiar şi de Asociaţia pentru protecţia pacienţilor, care spun că prin această strategie este pus in pericola actul medical, iar pacienţii sunt priviţi cu suspiciune de medici. Asociaţia va trimite în spitale formulare pe care pacientul îl semnează şi astfel garanează că nu este "sub acoperire". 

"Nu acela va fi rolul pacientului, de a da mita, de a provoca medicul la comiterea unei infracţiuni oferind vreo mită. (...) Acel pacient acoperit va constata nereguli şi va raporta conducerii spitalului. Dacă însă îl va provoca pe medic la luare de mită, atunci fapta e deplorabilă. (...) Este o nemulţumire a corpului profesional care se vede în felul acesta mânjită de neîncrederea pe care ar putea să-l aibă întreaga societate faţă de astfel de situaţii. Dar, într-adevăr, noi suntem primii care recunoaştem că printre noi mai există medici care condiţionează actul medical", a declarat Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cetateanul
19 Jul 15:43
Dupa ce au ramas numai ciurucurile acesti medici sunt din ce in ce mai hrapareti dar si incompetenti,nu stiu nimic .
Răspunde
0 0
Care e problema intr-un batustan primitiv !
19 Jul 10:58
Cu toate salariile, SPAGILE curg iar multi medicii sint milionari in euroi ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?