Scandal de proporții în cadrul Corpului Pușcașilor Marini pe fondul dezacordului de a primi femei

Departamentul american al Apărării investighează informații conform cărora niște pușcași marini au postat și distribuit pe Facebook fotografii reprezentând colege de breaslă în impostaze nud și semi-nud.  Fotografiile respective au circulat pe un grup privat denumit Marines United și au fost însoțite de mesaje extrem de agresive și având conținut sexual explicit. Grupul a fost ulterior închis.

Sergentul maior Ronald Green, un important reprezentat aș Corpului Pușcașilor Marini, a replicat că „Este un atac direct asupra eticii și moștenirii noastre. Comportamentul acesta ne lezează camarazii, familiile, cât și civilii.” Serviciul de Anchete Penale Navale (NCIS) a lansat o investigație paralelă.

Grupul sus-menționat avea în componență circa 30.000 pușcași marini de sex masculin, activi, sau rezerviști, iar activitatea lui a fost dată în vileag de către o organizație non-profit, The War Horse, condusă de un fost pușcaș marin, Thomas Brennan.

În luna ianuarie, un membru al grupului Marines United a postat un link către un director partajat, găzduit pe Google Drive, care conținea numeroase fotografii ale unor femei din cadrul Corpului Pușcașilor Marini în diferite ipostaze intime, conform raportului prezentat de The War Horse. De asemenea, erau expuse identitățile, unitățile de care aparțin și gradele deținute de acestea, iar membrii se încurajau reciproc pentru a găsi și posta cât mai multe imagini de acest fel.

Google Drive a fost șters, iar Facebook și Google au închis conturile de social media ale celor care au postat imaginile, la cererea Corpului Pușcașilor Marini.

Postarea și împărțirea acestor imagini a început în aceeași lună în care prima unitate de infanterie marină a început să accepte femei.

Se presupune că unele dintre fotografii au fost făcute clandestin, fără știrea protagonistelor. Altele au fost preluate de pe alte rețele și postate fără consimțământul femeilor.

Reprezentanți din cadrul The War Horse au comunicat cu cinci dintre femeile din fotografii, iar două dintre ele cred că foști parteneri au sustras și transmis fotografii personale către grupul de Facebook, iar celelalte bănuiesc că le-au fost sparte conturile personale.

Caporalul subordonat Marisa Woytek a declarat către Washington Post, citat de bbc.com, că imaginile i-au fost sustrase de pe contul de Instagram și postate în grupul Marines United fără consimțământul ei. Aceasta a menționat că cineva a atenționat-o cu privire la utilizarea imaginilor sale și a descoperit diverse comentarii care îndeamnă la agresiune sexuală și viol.

„Chiar dacă aș fi putut, nu mă voi reîncadra. Întreaga experiență și hărțuirea sexuală on-line la care am fost supusă mi-au distrus definitiv cariera în cadrul Corpului Pușcașilor Marini”, a declarat Woytek.

Purtătorul de cuvânt al Pușcașilor Marini, căpitanul Ryan E. Alvis a afirmat: „Suntem recunoscători că veteranul pușcaș marin, Thomas Brennan, a notificat Corpul și NCIS despre ceea ce a observat pe pagina Marines United. Acest fapt ne-a permis să luăm măsuri imediate pentru ca acele fotografii explicite să fie retrase și pentru a ne organiza pentru a oferi sprijin potențialelor victime.”

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?