"Scad salariile!" Sindicatele amenință cu proteste ample

Dumitru Costin
Dumitru Costin

Sindicatele amenință cu proteste la începutul lunii viitoare. Sunt nemulțumite că mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat va duce la scăderea salariilor nete din mediul privat.Statul nu are niciun cadru legal care să îi oblige pe angajatori să mărească brutul salariaţilor! La un salariu de 2.500 de lei brut, în prezent, un angajat primeşte în mână în jur de 1700 de lei.

Dacă angajatorul nu va transfera la timp contribuţiile, atunci salariul net va ajunge la 1.470 de lei.

"În mediul economic privat statul este doar reglemantator nu are nicio calitate să interfereze juridic în a spune: băi, angajator privat X, de mâine să îi creşti lu ăla brutul, mutând contribuţia la toată valoarea respectivă", a declarat Dumitru Costin, preşedintele Bloc Naţional Sindical (BNS).

CUM AR PUTEA SCĂDEA SALARIILE LA PRIVAT:

Septembrie 2017
Salariu - 2.500 lei brut –  1.769 lei net
Ianuarie 2018
Salariu – 2.500 lei brut – 1.472 lei net (la un impozit de 10%)
Sursa: Blocul Naţional Sindical

Blocul Naţional Sindical lansează o petiţie prin care vrea să atragă atenţia asupra consecinţelor pe care le va avea intenţia guvernului de a transfera plata contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina angajatului.

Liderul sindical Dumitru Costin a spus că această măsură îi defavorizează pe salariaţi şi nu respectă legislaţia europeană în domeniu.

Campania se va desfăşura pe durata a 30 de zile, atât în spaţiul virtual, cât şi prin mijloacele media.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?