Satul în care steagul maghiar şi cel românesc stau unul lângă altul

Satul în care steagul maghiar şi cel românesc stau unul lângă altul
Satul în care steagul maghiar şi cel românesc stau unul lângă altul
Satul în care steagul maghiar şi cel românesc stau unul lângă altul Satul în care drapelul maghiar flutură lângă cel românesc Satul în care drapelul maghiar flutură lângă cel românesc Satul în care drapelul maghiar flutură lângă cel românesc Delegaţia din Micherechi la o o întâlnire cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean

Scandalul steagului secuiesc, cel de care autorităţile române nici nu vor să audă, dar pe care maghiarii din Harghita şi Covasna vor să-l arboreze pe instituţiile statului, scoate la iveală şi o altă poveste. Cea a unui sat mic din Ungaria.

Fotografiile circulă de câteva zile pe internet, dar confirmarea autenticităţii lor vine de pe chiar site-ul localităţii. E dovada că se poate şi fără ceartă.

Localitatea se numeşte Mehkerek, în româneşte Micherechi şi face parte din regiunea Bekes. Cu o populaţie de circa 2300 de locuitori, din care cei mai mulţi sunt români, potrivit Wikipedia, Micherechi are o suprafaţă de circa 25 de kilometri pătraţi, aici fiind construită o biserică ortodoxă în 1770.

Pe şcoala din Mehkerek, alături de drapelul Ungariei şi de cel al Uniunii Europene, flutură nestingherit tricolorul românesc. La fel şi pe Casa Satului - Kozsehaza.

De localitatea din Ungaria nu e străin ministrul de Externe, Titus Corlăţean. Nu de alta, dar în decembrie anul trecut, acesta s-a întâlnit cu o delegaţie a românilor din Micherechi.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?