Sarmalele și tuica fiartă, vedetele la faimosul Târg de Crăciun de la Nürnberg

 
Sarmalele și tuica fiartă, vedetele la faimosul Târg de Crăciun de la Nurnberg
Sarmalele și tuica fiartă, vedetele la faimosul Târg de Crăciun de la Nurnberg
FOTO: blog.esky.ro

Produsele tradiţionale româneşti pot fi găsite la Târgul de Crăciun, de la Nürnberg, de 8 ani deja, după ce oraşul nemţesc s-a înfrăţit cu Braşovul. Astfel, o asociaţie care reuneşte românii stabiliţi în Nürnberg se asigură ca an de an sărmăluţele aburinde şi ţuica fiartă să desfete simţurile turiştilor, informează Adevărul.

Produsele tradiţionale româneşti pot fi găsite la Târgul de Crăciun de la Nürnberg de 8 ani deja, după ce oraşul nemţesc s-a înfrăţit cu Braşovul. O asociaţie care reuneşte românii stabiliţi în Nürnberg se asigură ca an de an sărmăluţele aburinde şi ţuica fiartă să desfete simţurile turiştilor.

Citeste mai mult: adev.ro/ngzu4e


Singurul târg din Germania care are o zonă „internaţională” unde este prezentă şi România este Nürnberg. De altfel, acesta este al doilea târg ca mărime şi grandoare din Europa, după cel de la Viena. Anual, în jur de două milioane de vizitatori din toate colţurile Germaniei şi ale lumii sunt aşteptaţi la acest târg de Crăciun. Ca şi acum zeci de ani, de la Târgul de Crăciun de la Nürnberg nu lipseşte, nici anul acesta, turta dulce, omuleţii din prune uscate, cârnăciorii „de Nürnberg” şi vinul cu scorţişoară şi cuişoare.
 
Cea care se asigură că an de an o părticică din România poate fi găsită la Nürnberg, cu doar câteva zile înainte de Crăciun, este Asociaţia Romanima e.V., formată din românii, saşii şi şvabii stabiliţi în zonă. Tot voluntarii asociaţiei sunt cei care se asigură că produsele prezentate în căsuţa românească ajung la cei care le caută cu ardoare an de an. Mare parte din produsele neperisabile vin din România, reunindu-se în căsuţa de doar câţiva metri pătraţi 50 de tipuri de preparate sau obiecte decorative din întreaga ţară.
 
 
Sărmăluţele şi ţuica fiartă, printre „vedete”
 
Cele mai căutate preparate sunt sărmăluţele cu mămăligă, smântână şi ardei iute, vândute la 6 euro porţia. În jur de 100 de porţii de sarmale se vând zilnic în weekend-uri, iar în timpul săptămânii în jur de 50 de porţii. Vedeta căsuţei româneşti este şi ţuica fiartă, pe care vizitatorii o pot găsi la 2,5 euro păhărelul.
 
Aproape la fel de căutate sunt şi gemurile, brânzeturi, zacusta, mierea, berea românească, vinul, preparatele din carne, oalele din ceramică, globurile pictate manual şi produsele copilăriei cum sunt pufuleţii şi eugeniile. Pentru unii vizitatori, căsuţa din Nürnberg este singura ”Românie” pe care o cunosc. De altfel, anul acesta, căsuţa românească a fost vizitată de americani, englezi, polonezi, vietnamezi, croaţi şi nemţi.

Târgul de Crăciun de la Nürnberg începe cu o lună înainte de Crăciun şi se închide cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului.
 
 
Mai multe pe Adevărul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?