Sărbătoarea importantă azi: Sf Grigorie. Ce nu ai voie să faci pe 25 ianuarie?

Sfântul Grigore este sărbătorit în fiecare an pe data de 25 ianuarie.Sfântul Grigore s-a născut la Nazianz, un oraș din Asia Mică. De-a lungul vieții sale a făcut multe călătorii pentru a se instrui, iar după o perioadă l-a urmat pe prietenul sau, Sf. Vasile cel Mare, în singurătate.

Mai întâi a fost călugăr, iar apoi a fost sfiintit ca preot (în jurul anului 360). Pe urmă a devenit episcop de Sasima (372). Nu în ultimul rând, pentru o perioadă scurtă a fost și arhiepiscop al Constantinopolului (din 379).

Totuși, din pricina grupărilor rivale care dezbinau Biserica sa, în anul 383 s-a retras la Nazianz unde a și rămas până în momentul morții sale. În această perioada el s-a dedicat rugăciunii și lucrărilor teologice. A primit supranumele de „teologul” datorită învățăturii sale și elocvenței de care dădea dovadă și pe care o împărtășea.

Sursa: calendarulortodox.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?