Sărbătoare MARE astăzi. Spune-le LA MULŢI ANI celor care poartă numele acestui mare Sfânt

Sf. Cuv. Teodor cel Sfințit;
Sf. Cuv. Teodor cel Sfințit;

Cuviosul Teodor cel Sfințit este pomenit în calendarul creștin ortodox în fiecare an pe data de 16 mai.Acesta a fost ucenic al Sfântului Pahomie cel Mare și stareț al mănăstirii din Tabenesi.

S-a născut în ținutul din Tebaida de Sus (Egipt) și, la vârsta de paisprezece ani, s-a retras la o mănăstire de monahi. Auzind însă de Sfântul Pahomie s-a dus la acesta pentru a-i fi ucenic. Când a împlinit 25 de ani, Sfântul Teodor a fost ales, de dascălul său, ca însoțitor în drumurile pe care acesta le făcea la mănăstirile pe care le avea sub ascultare.

A fost hirotonit preot la vârsta de treizeci de ani. La moartea Sfântului Pahomie, Sfântul Teodor a fost ales stareț al tuturor mănăstirilor înființate de Sfântului Pahomie, reușind să aducă pacea acolo unde începuseră să apară dezbinări. A murit în anul 367.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?