Sărbătoare mare sâmbătă. E cruce neagră în calendarul ortodox

Sarbatoare 12 mai - Sf Ioan Valahul
Sarbatoare 12 mai - Sf Ioan Valahul

Sarbatoare 12 mai 2018 - Sf. Ioan Valahul : Sfantul Mucenic Ioan Valahul este sarbatorit, în fiecare an, pe 12 mai. Sarbatoare 12 mai 2018 - Sfantul Mucenic Ioan Valahul, s-a nascut in Tara Romaneasca in vremea lui domnitorului Matei Basarab.

La varsta de 15 ani, Sfantul Mucenic Ioan Valahul a fost prins ca ostatic de catre turci si dus la Istambul, unde dupa doi ani a primit moarte muceniceasca.

Sarbatoare 12 mai 2018 - Moastele Sfantului Ioan Valahul nu ni s-au pastrat, existand posibilitatea ca trupul său sa fi fost aruncat in apele Bosforului sau ingropat de crestini intr-un loc din jurul Istanbulului.

Viata Sfantului Ioan Valahul, a fost scrisa de Ioan Cariofil, un invatat grec din acea vreme care martor al patimirilor lui , fiind tiparita la Venetia de Sfantul Nicodim Aghioritul, conform crestinortodox.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?