Sânge după "revoluția fiscală"! Adevăratul dezastru salarial este în mediul privat

Bani noi
Bani noi

Cel puțin două milioane de angajaţi din firmele mici și medii au salariile tăiate după revoluția fiscală a Guvernului PSD. Doi din trei angajatori nu au crescut salariul brut, ci au acordat compensări temporare prin prime și bonusuri.Două din trei firme mici nu au crescut veniturile brute ale salariaţilor, ci le dau acestora compensări pentru acoperirea contribuţiilor sociale, şi tot atâtea nu au purtat negocierile cerute cu angajaţii, a declarat luni Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM (CNIPMMR).

„Nu s-au conformat acestor măsuri, pentru că nici nu aveau cum. Timpul pentru negocierile cu reprezentanţii salariaţilor a fost prea scurt, iar procedurile acestea cu transferul CAS sunt încă incerte. Două din trei întreprinderi mici nu au aplicat Ordonanţa 79, cel mai probabil aşteaptă să se clarifice dacă această ordonanţă se va aproba prin lege sau nu", a spus Florin Jianu, citat de Mediafax.

„PSD deja a dat declaraţii că legea ar putea să fie schimbată în Parlament. Deci întreprinzătorii nu au siguranţa faptului că, dacă a plecat o ordonanţă de urgenţă într-o formă din Guvern, ea va avea aceeaşi formă şi când va fi votată în Parlament. Aşa că două treimi din ei au ales să aştepte să vadă cum va ieşi legea din Parlament", a menţionat liderul patronal.

Potrivit CNIPMMR, firmele mici au ales alte modalităţi de a compensa scăderea salariilor nete cu prime şi bonusuri. Chiar şi aşa, „sunt două milioane de angajaţi în IMM-uri cu salariile tăiate", a mai spus Jianu.

„În această criză uriaşă a forţei de muncă, astfel de mişcări nu erau deloc necesare. Arătaţi-mi o firmă sau o persoană căreia îi face bine această schimbare", a mai spus preşedintele CNIPMMR.

„Am cerut ca aceste măsuri să fie discutate cu minimum şase luni înainte, tocmai pentru ca această măsură să fie înţeleasă şi asimilată. Gândiţi-vă că vorbim şi de oameni din mediul rural, care au şi ei un chioşc la ţară sau o mică făbricuţă. Au auzit şi ei la televizor pe mai mule voci, fiecare vine şi spune într-un mod sau altul, iar oamenii nu mai înţeleg cum să aplice şi nici nu au timpul necesar să pună în aplicare acest lucru", a încheiat Florin Jianu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?