Salvini, reacţie-şoc, se bucură de încetarea misiunii unei nave de salvare a migranţilor

 
Carmen Dan, alături de vicepremierul italian
Carmen Dan, alături de vicepremierul italian
Carmen Dan, alături de vicepremierul italian

Vicepremierul italian Matteo Salvini, care deţine şi portofoliul de interne, a avut o reacţie şocantă la anunţul că misiunile unei nave de salvare a migranţilor au fost suspendate. Într-o postare pe Twitter, liderul dreptei populiste a afirmat că "la mai puţine plecări, mai puţine veniri, mai puţine decese". "E un lucru bun", a precizat el.

 Salvini, care conduce partidul Liga, de extremă-dreapta, a interzis accesul în porturile italiene pentru navele de salvare a migranţilor gestionate de organizaţii caritabile, limitându-le serios capacitatea de a aduce migranţi pe teritoriul Italiei, scria dpa. citat de Agerpres.

El a justificat măsura susţinând că navele de salvare colaborau cu traficanţii de fiinţe umane pentru a aduce migranţi în Europa, o acuzaţie pe care organizaţiile caritabile au respins-o mereu.

Nava Aquarius era gestionată în comun de organizaţiile neguvernamentale Medici fără Frontiere (MSF) şi SOS Mediterranee.

SOS Mediterranee spune că vrea să îşi reia activitatea cât mai repede posibil cu o altă navă până cel târziu în 2019. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
07 Dec 20:02
Sugatoarea secretara face si Italia? Sa ajuns marlanca parvenita...:)))))
Răspunde
0 0
mdea
07 Dec 19:15
"Salvare"...Aia transportau migranti in Europa... este dovedit de ceva timp...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?