Salariu și bonusuri de șef la stat: 32.000 euro net pe lună

 
Salariu la Transgaz
Salariu la Transgaz

Directorul companiei Transgaz a încasat anul trecut 32.000 de euro net pe lună, scrie Ziarul Financiar.

Petru Văduva, şeful Transgaz, compania-monopol de transport al gazelor naturale, rămâne unul dintre cei mai bine plătiţi executivi din energie, conducerea firmelor stra­te­gice de profil venind la pachet cu „mici" averi lunare pentru directorii din domeniu.

„Remuneraţia fixă lunară pentru directorul general (Petru Văduva - n.red.) este de 24.224 lei brut", se arată în raportul anual al comitetului de no­minalizare şi remu­nerare pentru adminis­tra­torii şi di­rec­torul general al Transgaz. Practic, contul lui Petru Văduva este alimentat lunar cu circa 18.000 de lei.

Dar nu de aici vin marile câştiguri pentru şefii de com­panii din energie, ci din bonusurile pe care le primesc dacă îndeplinesc anumite criterii de performanţă.

În cazul lui Petru Văduva, arartă sursa citata, bonusul a avut anul trecut o va­loare de 1,49 milioane de lei. Astfel, împreună cu com­ponenta fixă a salariului, şeful Transgaz a încasat în medie în fiecare lună din 2015 circa 32.000 de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?