Salariile angajaţilor Poştei vor creşte cu 150 lei brut, în etape. Protestele au încetat

 
Poşta Română
Poşta Română

Managementul Poştei Române şi sindicatul au încheiat un protocol care prevede o creştere a salariilor cu 150 de lei brut, majorare condiţionată de creşterea veniturilor companiei, de limitele prevăzute în buget şi de procesul de normare a activităţii, astfel că protestele salariaţilor au încetat.

Astfel, pentru angajaţii din clasele 0-21, salariul va creşte cu 50 lei brut începând cu 1 august, urmând o majorare de 100 lei brut începând cu 1 octombrie, iar pentru angajaţii din clasele 22-50 suma de 150 lei brut începând cu 1 octombrie, informează Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI).

De asemenea, protocolul vizează angajarea de salariaţi pe posturile vacante, conform rezultatelor normării în curs de desfăşurare, acordarea de sporuri salariale, aprovizionarea cu rechizite şi consumabile, achiziţionarea de uniforme pentru poştaşi şi alte măsuri menite a îmbunătăţii condiţiile de muncă ale angajaţilor companiei.


Măsurile menţionate au fost decise ca urmare a negocierilor, pe baza unei liste lungi de propuneri făcute atât de managementul CNPR, cât şi de reprezentanţii sindicatului.

Creşterile salariale vor fi operate în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu aprobarea Ministerului Finanţelor Publice, la prima rectificare bugetară.

Prioritatea managementului Poştei Românea este finalizarea un plan de creştere a veniturilor companiei, care, coroborat cu gestionarea eficientă a resurselor deja existente, să consolideze rezultatele pozitive de până acum şi să prevină reintrarea într-o zonă de deficit major, a declarat într-un comunicat ministrul Răzvan Cotovelea.

Poşta Română este de şase luni pe profit, iar profitul operaţional pentru primul trimestru al acestui an este 22,5 milioane lei.

MSI deţine 75% din acţiunile Poştei Române.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Poşta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o reţea teritorială de 5.687 de unităţi şi 27.305 de angajaţi.

Compania avea la sfârşitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, în creştere cu 2,9% faţă de 2011, potrivit datelor din bilanţul Poştei.

În perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi în fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 -1
Razvan Zilber
26 May 21:07
nu exista cetatean roman sa fie multumit de functionarii de la posta sau de functionarii din institutiile statului...dar cum PSD e la putere...cui marim salariile? Pai...functionarilor...desigur...cui dam zile libere? pai...functionarilor...ce le facem celor care produc, din privat? pai...ii jupuim...
Răspunde
0 0
Vasile postasu`
26 May 20:36
Posta Romana supravietuieste doar datorita faptului ca are cel mai tare si profitabil contract cu statul ..distribuirea pensiilor . aglomeratia de la ghisee este datorita persoanelor mai in varsta care isi platesc facturile DOAR la Posta Romana care este in mintea lor singura de incredere ..fiind a statului . desi sunt zeci de modalitati mai usoare si mai simple.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?