Şaisprezece cetăţeni irakieni, prinşi de autorităţi după ce au trecut ilegal graţia în România

 

Şaisprezece cetăţeni din Irak, printre care şi şase copii, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră după cer au trecut ilegal în România Dunărea cu ajutorul unor călăuze.Conform Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră din Bechet au depistat, în noaptea de luni spre marţi, în apropierea malului românesc al Dunării, în zona localităţii de frontieră Gighera, judeţul Dolj, şaisprezece persoane, scrie Mediafax.

Acestea au fost conduse la sediul SPF Bechet, unde s-a stabilit că vin din Irak. Grupul era format din opt bărbaţi, două femei şi şase copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 42 ani.


Cetăţenii irakieni au declarat că au plecat din ţara de origine cu intenţia de a ajunge în Germania. În acest sens, s-au deplasat pe traseul Turcia — Bulgaria, unde au rămas o perioadă de timp, fiind ulterior preluaţi de călăuze care i-au transportat la malul Dunării, traversând fluviul cu două ambarcaţiuni. Migranţii au declarat că au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume de aproximativ 35.000 de euro de familie.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru "trecere frauduloasă a frontierei de stat", urmând ca migranţii să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgăre.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?