Șocant. 30 de cabine ale unui teleferic s-au prăbușit în gol FOTO

 
Gondole prăbușite pe Sea to Sky din Squamish
Gondole prăbușite pe Sea to Sky din Squamish
Gondole prăbușite pe Sea to Sky din Squamish Gondole prăbușite pe Sea to Sky din Squamish Gondole prăbușite pe Sea to Sky din Squamish

Un aparent sabotaj a provocat sâmbătă căderea a circa 30 de cabine ale unui teleferic din vestul Canadei, fără a provoca din fericire victime.

"Apreciem că un cablu a fost tăiat şi că este vorba despre un act deliberat de vandalism", a declarat presei inspectoarea Kara Triance de la Jandarmeria regală din Canada (GRC, poliţia federală), adăugând că a fost declanşată o investigaţie.

Ruperea cablului a antrenat sâmbătă în zori prăbuşirea a circa 30 de telecabine ale telefericului Sea to Sky din Squamish, din provincia Columbia Britanică (vest), într-un moment în care instalaţia încă nu fusese deschisă publicului şi nu funcţiona.

Importantă atracţie turistică în această regiune, telefericul poate transporta până la 240 de persoane odată şi oferă o panoramă spectaculoasă a golfului Howe, pe coasta Pacificului.

Într-un comunicat, GRC din oraşul Squamish, situat la nord de Vancouver, şi-a exprimat satisfacţia că nu s-au înregistrat răniţi, insistând totodată asupra gravităţii incidentului. GRC a cerut ajutorul cicliştilor şi drumeţilor aflaţi în zonă care "ar fi putut vedea ceva".

Directorul telefericului, Kirby Brown, a declarat pentru postul de televiziune CBC că a fost efectuată o operaţiune de mentenanţă la cablul principal şi că acesta se afla în stare foarte bună.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?