S-a lansat medicamentul care distruge virusul gripal într-o zi

Ministerul Sănătăţii din Japonia a autorizat vineri un nou medicament care, potrivit companiei producătoare, distruge virusul gripal în doar 24 de ore.Potrivit companiei farmaceutice japoneze, noul medicament Xofluza necesită administrarea a mai puţine doze decât Tamiflu.

Pacientul trebuie să ia o singură pastilă, iar acaesta poate distruge virsul gripei în 24 de ore, blocând răspândirea lui prin inhibarea unei enzime.

Japonia are concurenţă serioasă din China, care a anunţat săptămâna trecută realizarea unui vaccin care oferă protecţie împotriva a patru subtipuri de virus gripal sezonier. Vaccinul ar putea fi disponibil pe piaţa chinezească în a doua jumătate a anului 2018.

În România, gripa s-a manifestat extrem de virulent în această iarnă, numărul oficial al celor care au murit cu acest diagnostic fiind de 53. 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?