S-a găsit soluția pentru consolidarea Podului Constanţa: Pilonii au fost tencuiţi de mântuială

 
S-a găsit soluția consolidării pentru Podul Constanța: Pilonii au fost tencuiţi de mântuială
S-a găsit soluția consolidării pentru Podul Constanța: Pilonii au fost tencuiţi de mântuială

S-a găsit soluția consolidării pentru Podul Constanța din Capitală. Pilonii de susținere au fost tencuiți de mântuială, în doar câteva zile după ce presa a atras atenția că această construcție se află într-o stare deplorabilă. Specialiștii avertizează însă că trebuie să se intervină în structura de rezistență.

Tranzitat de bucureștenii din nordul Capitalei, dar și din zonele vecine, Podul Constanța ar fi trebuit să intre în lucrări seriose de consolidare. Pentru moment, cei de la CFR, responsabili de administrarea construcției, s-au grăbit doar să acopere pilonii de susține. Au fost întăriți cu un adeziv și cu o plasă care să împiediedice dezlipirea bucăților de tencuială. Muncitorii au îndepărtat și porțiunile ce s-ar fi putut desprinde și cădea pe mașini sau pietoni.

"Este un pansament, să spun așa, un pansament menit să fixeze tencuiala stâlpilor ca să nu se mai împrăștie, pentru moment", spune Cristian Bulfon, consilier local Sector 1.


Reprezentanții CFR spun că aceste lucrări sunt provizorii. Au în plan să lanseze o licitație pentru reparații de amploare la pod. Lucrările sunt estimate la circa 5 milioane de lei.

Specialiștii spun că fiecare garnitură de tren care trece lasă urme adânci în structura de rezistență, iar inginerii avertizează că stâlpii de susținere abia mai fac față greutății podului. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?