Rusia se teme de un război în Golful Persic: ”Mai este timp să ne oprim”

 
Forţa militară aliată în Golful Persic
Forţa militară aliată în Golful Persic
FOTO: Robert Johnson — BI Military & Defense

Moscova se teme că un nou conflict ar putea începe în Golful Persic şi lansează un apel tuturor părţilor să se ocupe 'în mod direct' de stabilizarea situaţiei în regiune, relatează joi agenţia de presă RIA Novosti, citată de Agerpres.

'Mai este timp să ne oprim, să reevaluăm (situaţia), să prevenim alunecarea în continuare spre o confruntare necontrolată. Cred că majoritatea covârşitoare a comunităţii internaţionale împărtăşeşte această abordare şi porneşte de la faptul că nu există alternativă', a declarat ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov.

În acelaşi timp, Riabkov a afirmat că toate aceste apeluri ale Moscovei nu au avut niciun ecou până acum la Washington. Dimpotrivă, ministrul rus, citat de TASS, susţine că SUA tensionează în mod deliberat situaţia legată de Iran, comentând decizia Washingtonului de a trimite sisteme suplimentare de rachete Patriot, drone şi avioane în Orientul Mijlociu.

'Aceasta reflectă o linie de escaladare deliberată a situaţiei. Nu avem niciun dubiu că autorităţile politice şi militare ale SUA nu se vor opri de la nicio acţiune pentru a complica la maximum situaţia şi de a intensifica presiunea asupra Iranului', a declarat ministrul rus adjunct de externe, avertizând că un nou conflict este pe cale să izbucnească în Golf, 'ceea este absolut inadmisibil, având în vedere gravitatea consecinţelor unei astfel de evoluţii'.

Ministerul Apărării SUA au informat miercuri seara cu privire la trimiterea suplimentară în Orientul Mijlociu a unor sisteme de rachete Patriot, avioane de supraveghere şi drone, precum şi a altor capabilităţi de descurajare. Cu o zi în urmă, Washingtonul anunţase suplimentarea cu 1.000 de militari a prezenţei sale în Orientul Mijlociu, în completarea celor 1.500 de militari a căror trimitere a fost anunţată luna trecută.

Temerile privind iminenţa unei confruntări dintre Iran şi SUA s-au intensificat după atacul de săptămâna trecută asupra a două petroliere în Golful Oman. Washingtonul a atribuit Teheranului responsabilitatea acestor atacuri, acuzaţie respinsă de autorităţile iraniene.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Marius
20 Jun 22:04
Ce tot o țineți atât cu Rusia super putere ? Strategia lor este doar de intimidare, ingerinței, etc
Vezi recent cazul Republica Moldova.
In realitate ei nu au tupeu pt mai mult. Puțin dacă avea cohones, îl articula pe Erdogan când le-a dat jos doua avioane. America este mult peste Rusia la capabilități militare
Răspunde
0 0
Igor
20 Jun 20:12
Rusia nu se teme de nimic.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?