Rusia se declară îngrijorată de haosul care a cuprins administraţia Trump

 

Oficialii de la Kremlin devin din ce în ce mai nemulţumiţi de faptul că se găsesc în centrul furtunii politice ce a cuprins Washington-ul şi care ameninţă politicile şi chiar poziţia preşedintelui Donald Trump, relatează publicaţia Bloomberg.

În timp ce Washington-ul este cuprins de ştirile ce anunţă posibilitatea demiterii preşedintelui Trump ca urmare a numirii unui procuror special care să investigheze posibilele legături dintre Rusia şi stuff-ul de campanie al lui Donald Trump, oficialii din Moscova sunt îngrijoraţi de faptul că noua administraţie va fi atât de cufundată în această criză politică internă încât nu mai există nicio şansă pentru restabilirea relaţiilor politice normale între cele două state.

Mandatul preşedintelui Trump pare acaparat de obsesia Statelor Unite cu Rusia, a declarat un înalt oficial de la Kremlin. După doar patru luni de la investire, şi după o victorie electorală sărbătorită la Moscova, soarta politică a lui Donald Trump pare din ce în ce mai nesigură în ochii Kremlinului, au afirmat alţi doi oficiali sub condiţia anonimatului.

Mass media americană prezintă unanim posibila interferenţă a Rusiei în alegerile din 2016 drept o victorie pentru Vladimir Putin, prin faptul că a reuşit subminarea principalului adversar global. Însă pentru Kremlin, furoul continuu iscat de această criză face aproape imposibilă cooperarea cu Statele Unite în privinţa multor probleme cheie, cum este conflictul din Siria sau ridicarea sancţiunilor economice.

„Speranţele se năruie uşor", a declarat Fyodor Lukyanov, ce conduce un think-thank apropiat de Kremlin. Va fi „imposibil să ajungem la înţelegeri cu Statele Unite dacă Trump este demis şi înlocuit cu vice-preşedintele Mike Pence, o persoană foarte conservatoare şi cu o atitudine destul de agresivă la adresa Rusiei", a mai adăugat acesta.

Preşedintele Vladimir Putin, care a răspuns deseori cu un umor negru întrebărilor jurnaliştilor americani pe această temă, a declarat - pe un ton mai degrabă serios, că această criză politică din Washington „ne-a făcut să râdem la început, dar acum acest lucru nu este doar unul trist, ci mai degrabă unul îngrijorător", scrie Adevarul.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?