Rusia reduce fondurile pentru armată, dar nu pentru arme şi muniţie

 
Foto: englishrussia.com
Foto: englishrussia.com
Rusia îşi reduce cheltuielile militare, pe fondul crizei economice, dar această măsură nu va afecta achiziţia de armament şi muniţii noi, a anunţat şeful Statului Major rus, generalul Nikolai Makarov.

"Am revizuit mai multe lucruri", a spus generalul Nikolai Makarov, după o audiere în camera inferioară a Parlamentului, Duma. Deputatul comunist Viktor Iliuhin a afirmat că Guvernul vrea să reducă bugetul pentru armată în anul 2009 cu 15% şi că ministrul apărării, Anatoli Serdiukov, nu a precizat în Dumă ce cheltuieli vor fi reduse.

Ce este sigur este că achiziţia de armament şi muniţie nu va fi afectată. Adresându-se principalilor producători ruşi de arme, miercuri, Putin a spus că reducerile bugetare nu vor afecta achiziţiile planificate pentru anul acesta.

Premierul Vladimir Putin a spus că Rusia intenţionează să cheltuiască peste 111,4 miliarde de dolari în perioada 2009 - 2011 pentru a cumpăra arme noi. Această decizie a părut determinată de conflictul de cinci zile cu Georgia, din august 2008. Operaţiunile împotriva Tbilisiului au arătat că Moscova are în continuare o armată în stil sovietic, cu echipamente învechite, slab coordonată şi cu sisteme de comunicaţii depăşite.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?