Rusia menține circa 53.000 de militari la frontiera cu Ucraina

 

Rusia continuă să mențină la frontiera cu Ucraina aproximativ 53.000 de militari. Anunţul a fost făcut de secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei (SNBO), Oleksandr Turcinov.

Rusia continuă să mențină la frontiera cu Ucraina aproximativ 53.000 de militari, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei (SNBO), Oleksandr Turcinov, la postul Telekanal 24, informează miercuri agenția de presă Unian.

'De-a lungul frontierei noastre se menține o concentrare de trupe care în decurs de jumătate de an nu s-a modificat: e vorba de circa 50 de batalioane tactice, iar numărul acestei formațiuni este de aproximativ 53.000 de militari', a declarat Turcinov.

În afară de aceasta, potrivit secretarului SNBO, și pe teritoriul regiunii Donbas, aflată sub controlul rebelilor separatiști, se află militari ruși.

Oleksandr Turcinov a atenționat, de asemenea, că amenințarea unei ofensive rusești asupra teritoriului ucrainean se menține. În acest context, secretarul SNBO a subliniat că armata ucraineană trebuie să fie pregătită să respingă o posibilă ofensivă și a amintit despre importanța activității diplomatice.

Potrivit secretarului SNBO, 'Putin nu mai are niciun atu, nu-și mai poate ascunde infracțiunile în spatele unor lozinci politice', acuzând că Ucraina nu-și îndeplinește acordurile de la Minsk.

În opinia lui Turcinov, la ora actuală Rusia încearcă să negocieze cu Occidentul, se pregătește pentru 'încercarea de a iniția negocieri cu SUA', care vor avea loc în timpul Adunării Generale a ONU de la New York.

Rusia infirmă în mod consecvent implicarea în conflictul din estul separatist al Ucrainei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?