Vladimir Putin, încântat de noua putere din Republica Moldova. Ce i-a promis lui Dodon

 
Vladimir Putin, încântat de noua putere de la Chișinău
Vladimir Putin, încântat de noua putere de la Chișinău

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a informat duminică pe Facebook că a ajuns la un acord cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin, cu privire la reducerea preţului pe care Moldova îl plăteşte pentru gazele provenite din Rusia.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă, în cadrul unei întâlniri cu omologul său moldovean, Igor Dodon, că speră că stabilizarea situaţiei politice de la Chişinău va permite o mai bună cooperare între ţara sa şi Republica Moldova, potrivit agenţiei de presă TASS.

„Suntem foarte încântaţi că situaţia din Republica Moldova s-a stabilizat, în mare. Este o oportunitate pentru dezvoltarea legăturilor noastre bilaterale", a declarat Putin în cadrul întâlnirii.

La discuţii au participat vicepremierul rus Dmitri Kozak şi vicepremierul moldovean pentru reintegrare, Vasile Şova, conform Mediafax.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a informat pe Facebook că a ajuns la un acord cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu privire la reducerea preţului pe care Moldova îl plăteşte pentru gazele provenite din Rusia, informează agenţia de presă TASS.

„Am fost de acord, în principiu, şi am realizat o coordonare a viitorilor paşi în privinţa cooperării în domeniul gazelor, astfel încât pot anunţa că tarifele pentru consumatorii finali nu vor creşte. Cel mai devreme la 1 octombrie, preţul gazelor ruseşti pentru Moldova urmează să scadă", a scris Dodon.

Acordul despre care a vorbit Dodon a fost discutat în cadrul întâlnirii de sâmbătă dintre cei doi lideri.

Contractul actual al Republicii Moldova cu gigantul rus Gazprom expiră anul acesta.

În luna iunie a fost format un nou Guvern în Republica Moldova, în urma unei coaliţii a Partidului Socialist, pro-rus, care îl sprijină pe Dodon şi urmăreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia şi blocul ACUM, pro-european.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Tudor
08 Sep 15:14
Poate că o să mai treacă 20-30 de ani pînă cînd Moscova o să acorde indendența deplină unor state precum Georgia, Ucraina etc.
Răspunde
0 0
Iliescu
08 Sep 13:09
Moldova este o colonie rusească cu trupe de ocupație pe teritoriul său.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?