Rusia devine cel mai mare exportator de grâu din lume

Rusia
Rusia

Rusia va deveni cel mai mare exportator de grâu din lume. Este previziunea făcută de agenția Bloomberg, care notează că acest lucru va concentra comerţul global din domeniu în jurul zonei Mării Negre.Potrivit jurnaliștilor americani, Rusia va depăşi la acest capitol Statele Unite şi se apropie de dominaţia fostei Uniuni Sovietice la producţia globală de grâu.

Estimările Departamentului american al Agriculturii, prezentate de Bloomberg, arată că Rusia ar urma să devină în anul acesta cel mai mare furnizor de grâu. Şi asta după ce ţările care alcătuiau fosta Uniune Sovietică au recoltat anul trecut 18 la sută din producţia globală de grâu, nivel considerat cel mai ridicat din 1980 până în prezent.

Rusia va depăşi în 2018 Statele Unite la exportul de grâu, după ce, anul trecut, cota Americii în producția globală a scăzut la 6 la sută, cel mai mic nivel din ultimii aproape 60 de ani, potrivit Business24.ro.

Estimările prezentate aduc aminte de dominaţia fostei Uniuni Sovietice în acest domeniu. În 1966, producţia de grâu a URSS atingea un record și reprezenta peste 30 la sută din producția globală. Şi chiar şi în aceste condiţiie, fosta Uniune Sovietică apela la importuri din Statele Unite şi Canada pentru a asigura pâinea locuitorilor săi.

Statisticile din ultimul timp arată că în anul agricol 2016-2017, Rusia a avut exporturi record de cereale, de peste 35 de milioane de tone, iar dintre acestea, peste 20 de milioane de tone au fost de grâu. În sezonul trecut, Rusia s-a menţinut în topul primilor trei exportatori de grâu, unde lider sunt Statele Unite.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?