RUDEL OBREJA, ELIBERAT DIN ÎNCHISOARE, rămâne în arest la domiciliu

 
Rudel Obreja arestat la domiciliu
Rudel Obreja arestat la domiciliu

RUDEL OBREJA Tribunalul Bucureşti a decis să înlocuiască arestarea preventivă a lui RUDEL OBREJA cu arestul la domiciliu pentru încă 30 de zile.

RUDEL OBREJA  Tribunalul Bucureşti a decis să înlocuiască arestarea preventivă a lui RUDEL OBREJA cu arestul la domiciliu. 

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), RUDEL OBREJA , a fost reţinut de DNA, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut un milion de euro de la o persoană judecată de instanţa supremă, pentru a interveni în favoarea acesteia la judecători.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, RUDEL OBREJA   a pretins de la un denunţător un milion de euro. În schimbul banilor, susţin anchetatorii, fostul preşedinte al FRB RUDEL OBREJA "a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului".

Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de denunţător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, mai precizează DNA.

RUDEL OBREJA  a impus ca 200.000 de euro din suma cerută să-i fie dată înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa, după obţinerea soluţiei favorabile, mai susţin procurorii anticorupţie.

"Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, RUDEL OBREJA a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a 'noului cod' (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP)", mai arată DNA.

Recursul din dosarul denunţătorului a fost soluţionat anterior datei de 1 februarie 2014 şi a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ioan Plischi
06 Mar 17:32
arest la domiciliul lui vantu ar fi trebuit sa-i dea!
Răspunde
4 0
Dorin-Adrian Cristea
06 Mar 10:45
Asta o duce mai bine ca mine iar eu sunt liber, cica.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?