Site-ul de turism al României, închis pentru că statul nu a plătit taxele, a fost redeschis

Site-ul oficial de turism al României a fost închis pentru că statul nu a achitat taxa anuală pentru deținerea domeniului. Ulterior, ministerul a anunțat redeschiderea site-ului. Romania.travel nu mai poate fi accesat de la începutul lunii ianuarie. Noul ministru de resort, Bogdan Trif, a declarat pentru Profit.ro că nu există cadrul legal pentru plata acestui domeniu, romania.travel, și că o va achita din salariul lui. Este vorba despre aproximativ 120 de euro.

"Nu cred aşa ceva", a fost prima reacţie a noului ministru al Turismului, Bogdan Trif, atunci când a aflat de la reporterul Profit.ro că site-ul romania.travel nu mai funcţionează.

În scurt timp, însă, a revenit cu o declaraţie în care a explicat ce se întâmplă cu portalul oficial de turism al României. "M-am interesat să văd despre ce e vorba şi site-ul nu funcţionează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică şi este administrat de Ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l plătim, motiv pentru care o să-l plătesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcţioneze din nou. Asta-i viaţa", a spus Bogdan Trif.

Abia după apariția informațiilor în spațiul public s-a activat și ministerul, care a făcut demersuri pentru redeschiderea site-ului.

”Portalul de promovare a României ca destinație turistică www.romania.travel a redevenit activ începând de astăzi.

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a dispus identificarea de urgență în Ministerul Turismului a măsurilor legale pentru preîntâmpinarea în viitor a blocării site-ului. Ministrul Turismului a plătit astăzi suma necesară reactivării domeniului de travel pentru ca portalul de promovare turistică www.romania.travel să redevină activ.”, a precizat un comunicat al ministerului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?