REPORTERII REALITĂȚII. Comoara din inima Bărăganului

 
REPORTERII REALITĂȚII. Comoara din inima Bărăganului
REPORTERII REALITĂȚII. Comoara din inima Bărăganului
FOTO: captura video

REPORTERII REALITĂȚII. Anul acesta, mai precis pe data de 28 iulie, se împlesc 100 de ani de la debutul Primului Război Mondial. O conflagraţie care a schimbat nu doar harta Europei, ci milioane de destine.Şi a făcut-o nu doar prin redesenarea graniţelor naţionale, ci prin puterea fatală a gloanţelor. Căci destinele au fost schimbate acolo, pe front, în prima linie, unde hotarul care desparte viaţa de moarte este aproape invizibil.

Puţini dintre noi își pot imagina astăzi cum aratau chipurile desfigurate de baionete, durerea, frica sau mândria de pe chipul celor plecaţi să lupte pentru patrie. Mai există, însă, amintiri.

Cele mai multe, dosite prin poduri, pivniţe și arhive. Unele uitate, altele încă nedescoperite. O astfel de amintire, ieşită la lumină abia acum, la 100 de ani de la debutul Marelui Război, avem şi noi, tocmai în inima Bărăganului. În Slobozia, mai precis. Orașul în care şi-a trăit viaţa... Costică Acsinte.

Nu e de mirare dacă numele vă este străin. Pentru că abia acum, la 30 de ani de când Costică Acsinte nu mai este printre noi, moștenirea sa a ajuns să îi fie cunoscută lumii întregi.

Este vorba de mii de fotografii cu chipuri de români. Povestea completă o vedem împreuna chiar acum, la Reporterii Realităţii. Un reportaj semnat Ioana Paverman. Imagine, Daniel Ştefan.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

4 0
johnneil
17 Mar 13:50
Nascut in SLOBOZIA in 1960.
URASC DIN TOATA FIINTA MEA COMUNISMUL.
IMI DORESC SA IL POT IMPUSCA INCA ODATA PE CEAUSESCU NICOLAE. El chiar nu este vinovat. Vinovata este MAMA lui. El trebuia sa fie avortat inainte de a se naste. Un animal cu chip de om.
DOAR CINE A TRAIT CU ADEVARAT ORORILE COMUNISMULUI ARE DREPTUL DE A VORBI. RESTUL ESTE TACERE.
EU NU MAI AM PE NIMENI. Nu mai am neamuri. Nu mai am nimic.
AMIN!
Răspunde
1 0
Cosmin Herman
16 Mar 16:42
Foarte frumos, felicitari. am si eu ceva similar http://www.digitservices.ro/taut/
Răspunde
1 0
Cosmin Herman
16 Mar 16:42
Foarte frumos, felicitari. am si eu ceva similar http://www.digitservices.ro/taut/
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?