Romii vor să îşi schimbe titulatura în "indiromi", pentru a nu mai afecta imaginea României în lume

 
Foto: bmvbs.de
Foto: bmvbs.de
Reprezentanţii romilor vor ca titulatura de "rom" să fie înlocuită cu cea de indirom, "pentru a nu mai afecta imaginea României, din cauza infracţiunilor comise de unii romi", urmând ca o decizie să fie luată în cadrul unei conferinţe la Strasbourg, a declarat Dorin Cioabă.

"Vrem să ne debarasăm de această denumire, rom, pentru a nu mai fi acuzaţi de autorităţile din România că facem uz de numele ţării. Nu vrem să mai fim noi oaia neagră, să ni se spună că doar romii fac nenorociri prin afara ţării", a declarat corespondentului NewsIn, Dorin Cioabă, fiul regelui romilor Florin Cioabă.

Acesta a adăugat că a fost deja înfiinţată "Asociaţia Indirom", urmând ca această propunere să fie discutată în cadrul unei conferinţe de la Strasbourg de săptămâna viitoare.

"Sperăm ca la noua asociaţie să adere toate organizaţiile, iar ulterior demunirea de indirom să fie recunoscută în actele oficiale. Am ales această denumire pentru că noi ne tragem din India şi nu vrem să mai fie făcută vreo legătură cu România sau oraşul Roma", a precizat Dorin Cioabă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?