Romii din Sf. Gheorghe vor să-şi înfiinţeze un consiliu care să-i reprezinte în faţa autorităţilor

 
Foto: wordpress.com
Foto: wordpress.com
Reprezentantul comunităţii rome din Sf.Gheorghe, Dima Mihaly, a anunţat că se va înfiinţa un Consiliu al Romilor care să le reprezinte interesele în relaţia cu autorităţile locale. Consiliu va avea 9 sau 11 membri din rândul comunităţii şi va colabora cu Consiliul Local, mai exact cu Comisia Socială.
"Lunar vom veni cu problemele noastre, să le aducem la cunoştinţa autorităţilor. Ar fi şi un pas să fim băgaţi în seamă, să discute cineva cu noi şi să fim recunoscuţi de Consiliul Local ca un grup care se implică în viaţa de zi cu zi a comunităţii, să încercăm şi noi să ne organizăm şi să fim intermediari între romi şi autorităţi", a spus Dima, reprezentantul comunităţii rome.

Un astfel de consiliu al romilor a mai funcţionat şi în urmă cu câţiva ani, mai mult ca o comisie, dar nu a funcţionat permanent şi a necesitat o reorganizare. Una dintre problemele actuale cu care romii se confruntă este lipsa lemnelor. Dima Mihaly susţine că romii din municipiu, concentraţi în cartierul Orko, sunt nevoiţi să pună pe foc garduri, zdrenţe şi papuci vechi pentru a se încălzi şi a găti o mâncare caldă copiilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?