Românul care l-a înfrânt pe Trump. Cel mai puternic om din lume, în criză de nervi

Românul care l-a înfrânt pe Trump
Românul care l-a înfrânt pe Trump
Românul care l-a înfrânt pe Trump Alex Kozinski

Unul dintre judecătorii de la Curtea de Apel din San Francisco, care a decis, joi, să respingă ordinul executiv al lui Donald Trump de a interzice temporar accesul cetăţenilor a şapte ţări musulmane pe teritoriul Statelor Unite, este imigrant român.Unul dintre judecătorii de la Curtea de Apel din San Francisco, care a decis, joi, să respingă ordinul executiv al lui Donald Trump de a interzice temporar accesul cetăţenilor a şapte ţări musulmane pe teritoriul Statelor Unite, este imigrant român.

Alex Kozinski este unul dintre cei mai respectaţi judecători de la Curtea de Apel din San Francisco, iar povestea lui impresionantă apare într-un articol de publicaţia The Huffington Post.

Potrivit sursei citate, Alex Kozinski a fugit cu părinţii săi evrei din România comunistă în anul 1962. După cinci ani petrecuţi la Baltimore, familia Kozinski s-a mutat în California, stabilindu-se în zona Los Angelesului, unde tatăl lui Alex, Moses, a deschis un magazin, iar Alex a ajuns să urmeze cursurile UCLA.

După câţiva ani petrecuţi în avocatură, românul ajuns în Statele Unite a lucrat pentru judecătorii de la Curtea Supremă, urmând ca apoi să fie numit de preşedintele Ronald Reagan judecător la Curtea de Apel din San Francisco, în 1985.

Kozinski a vorbit de multe ori despre statutul de imigrant, glumind că a trecut de la a fi comunist convins, în copilărie, la a fi "capitalist convins", după ce a descoperit "guma de mestecat, ciocolata şi bananele", scrie ObservatorTV. Coincidenţa face că organizaţia care l-a ajutat pe Alex Kozinski să ajungă în Statele Unite este aceeaşi care a denunţat în instanţă decretul semnat de Trump privind imigranţii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?