Românii vor avea paşapoarte electronice din 2009

 
Foto: www.sfin.ro
Foto: www.sfin.ro
Începând cu data de 31 decembrie 2008, Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice a introdus noile tipuri de paşapoarte.

Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor, elementul de noutate al paşaportului biometric este introducerea mediului electronic de stocare, cipul, care include datele personale în fila informatizată. Noile documente conţin 50 de elemente de siguranţă, faţă de 32 existente pe actualele paşapoarte.

Gabriel Oprea a apreciat că paşapoartele electronice reprezintă doar unul din paşii pe care îi face în direcţia îndeplinirii obiectivului României de a intra în spatiul Schengen în anul 2011.

România este singurul stat din lume care emite un model de paşaport electronic care cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea facială şi impresiunile digitale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?