Românii sunt de acord cu reducerea numărului parlamentarilor, arată un sondaj CSOP

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Românii sunt de acord cu reducerea numărului parlamentarilor, indică un sondaj de opinie realizat de CSOP, la comanda PD-L.


În cazul organizării unui referendum privind reducerea sau creşterea numărului membrilor Parlamentului României, 82,2% dintre românii cu drept de vot ar fi de acord cu micşorarea numărului parlamentarilor, în timp ce 0,4% ar susţine creşterea numărului membrilor Parlamentului României, indică un sondaj de opinie realizat de CSOP.

9,2% din numărul românilor cu drept de vot ar dori să fie menţinută actuala componenţă a Parlamentului, iar 8,2% nu s-au decis încă. 

Sondajul a fost realizat de CSOP în perioada 17 septembrie - 7 octombrie 2009, pe un eşantion de 18.348 de persoane cu probabilitate mare de vot la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie 2009. Eroare de reprezentativitat este de ±0,7% cu o probabilitate de 0,95.

La sfârşitul lunii septembrie, preşedintele Traian Băsescu a propus organizarea unui referendum pentru a consulta populaţia în legătură cu reducerea Parlamentului la o singură cameră, care să aibă maximum 300 de parlamentari. Şeful statului a propus ca dată de organizare a referendumului ziua de 22 noiembrie, ziua alegerilor prezidenţiale. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?