Anunț bombă. Românii pot refuza să arate buletinul! Legea intră în vigoare săptămâna viitoare

 

Românii pot refuza să mai ofere buletinul atunci când le este cerut acest lucru. Prevederea apare în Regulamentul european privind protecţia datelor, care ar trebui să intre în vigoare în toate statele UE, din 25 mai, potrivit Realitatea TV.Românii pot refuza să mai ofere buletinul atunci când le este cerut acest lucru în relația cu instituțiile sau companiile de servicii.

Prevederea apare în Regulamentul european privind protecţia datelor, care ar trebui să intre în vigoare în toate statele UE, din 25 mai, potrivit Realitatea TV.

Instituţiile publice (cu excepţia instanţelor de judecată), companiile a căror activitate principală constă în operaţiuni de prelucrare care necesită o monitorizare periodică şi sistematică pe scară largă a persoanelor vizate, precum şi companiile care prelucrează, pe scară largă, categorii speciale de date (originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, apartenenţa la sindicate, date genetice, date biometrice, date privind sănătatea, date privind viaţa sexuală sau orientarea sexuală) sau date referitoare la condamnări penale şi infracţiuni, vor fi obligate să îşi angajeze un responsabil cu protecţia datelor personale (DPO - Data Protection Officer). 

Astfel, codul numeric devine mai important şi nu ar trebui să fie folosit decât în cazul în care chiar este nevoie de el, sau în cazul în care este cerut de autorităţi, deoarece în baza lui putem fi identificaţi în foarte multe situaţii, scrie capital.ro.

Opoziţia la prelucrarea datelor se poate face în situaţiile în care cineva ne prelucrează datele pentru îndeplinirea unei sarcini care serveşte unui interes public sau în scopul unor interese legitime. Prin urmare, ne putem opune doar atunci când prelucrarea se face în baza unuia dintre aceste două temeiuri.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Paul
21 May 09:48
Privitor la circulatia pe DN2 (E85) - pe acest drum se circulă (99%) fără ca șoferii să respecte nici o regulă referitoare la viteză, depășire sau prioritate. Totul se rezumă la tupeu și inconștiență. Cine vrea să respecte regulile / legea de circulație, este claxonat, înjurat, cei cu camioane practic îl obligă să iasă de pe asfalt (inclusiv acostamentul). Este rezultatul mai multor factori, printre care lipsa de respect genetică față de lege și autorități, inconștiența, necunoașterea regulilor, lipsa de respect față de ceilalți. Un factor important este lipsa polițiștilor rutieri de pe șosea. Cei care ar trebui să urmărească respectarea legii, sub pretextul faptului că nu vor să afecteze fluiditatea traficului, ignoră sarcinile de serviciu, lăsând la voia întâmplării modul în care conduc șoferii lipsiți de bun simț. Propun: 1. anularea tuturor regulilor de circulație și desființarea poliției rutiere, iar șoferii să facă ce fac și acum - se descurcă cum pot, dar nu mai plătim servicii neonorate; 2. intrarea în activitate a polițiștilor și impunerea respectării regulilor de circulație pentru toți șoferii (așa cum sunt stabilite, sau mai relaxate, dar să le respecte toți); 3. introducerea camerelor de supraveghere / radare cu o densitate care să permită supravegherea traficului permanent 24 ore/7 zile, pe toate drumurile, ceea ce va duce la respectarea regulilor de șoferi, bani la buget din amenzi, suspendarea / anularea permiselor celor care încalcă legea, inutilitatea stațiilor de radio (cumpărate în mod special pentru încălcarea legii și utilizate fără plata licenței de emisie-recepție, care ar putea aduce bani la buget, prin colectare anuală).
Răspunde
0 0
Gigi Ingrid
21 May 09:33
Nu am inteles nimic. Exact, cui dai buletinul si cui nu. 1. Da cu liniuta. 2. Nu cu liniuta
Răspunde
0 0
DanDan
21 May 01:05
Aveți grijă la inadvertențele de exprimare gramaticală și cele de logică. Nu mai lăsați nebacalaureatii să redacteze textul știrilor, oricât (sau,poate,tocmai de aceea) ați vrea să sune ca " bombe" de presă !!
Răspunde
0 0
maimuta
20 May 22:51
este obligatoriu sa aibe cartea de identiate sau dupa caz cetatenii straini pasaportul - asta este legea
domnii din S I E si S R I au facut legile pentru ei sa nu mai fie controlati sau sa anuleze procese penale oamenilor care folosesc false identiati - S R I si S I E a folosit buletinele mele exiprate pusa a 2 a poza pe ele sau foloseste in continuare cartea veche de identiate modificand data de emitere si expirare dupa noua carte de identiate si emite in contionuu paspoarte false pe numel meu . verificat si gasit la ambasada romaniei din suedia ce va spun acum
Răspunde
0 0
Dan
20 May 21:59
Inteligentilor, in baza carui act poate intocmi P.V. de contraventie un politist de la circulatie ?????????
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?