Românii pot cere, gratuit, o a doua opinie de la medic. Mulți doctori sunt deranjați de acest lucru

 

95% dintre pacienții români nu știu că au dreptul, prin lege, la o a doua opinie medicală. Cei mai mulți dintre ei nu cer părerea unui al doilea medic, de frică, arată cel mai recent studiu. Și mai grav este că în loc să întrebe alt specialist, bolnavul caută pe internet. La această situație contribuie și medicii. Cei mai mulți dintre doctori sunt deranjați atunci când pacientul bate la ușa altui coleg. 

Spre exemplu, în cazul bolnavilor de cancer, doar 1% solicită o altă opinie medicală. 

Asta, deși există chiar și o prevedere legală care-i dă dreptul pacientului la o a doua opinie. GRATUIT. Numai că 95% dintre români nu știu că au acest drept.De ce nu cer românii o a doua opinie? 89% dintre pacienți spun că le este frică, 87% caută pe internet și 78% se bazează pe reputația medicului. 

Procedura, spun specialiștii, este chiar foarte simplă. 

80% dintre pacienții care apelează la o astfel de firmă sunt diagnosticați cu cancer. Iar printre țările cele mai căutate se numără: Turcia, Viena și Germania. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?