Românii, pe primul loc în Europa

 

Românii sunt cei mai religioşi dintre europeni, 55% dintre ei declarându-se ''foarte religioşi'', relevă un studiu realizat de Pew Research Center, dat publicităţii miercuri şi preluat de dpa.

Conform profilului de ţară prezentat de Pew Research Center, 50% dintre români (locul al 4-lea) declară că religia este foarte importantă în vieţile lor, 50% (locul al 2-lea) că participă la slujba religioasă cel puţin o dată pe lună, 44% (locul al 3-lea) că se roagă zilnic şi 64% (locul al 4-lea) că sunt absolut siguri că Dumnezeu există.

Per total, pentru europeni religia este mai puţin importantă decât pentru locuitorii din Africa, America Latină ori SUA, arată studiul, care indică însă mari diferenţe şi între cele 34 de ţări europene analizate. În timp ce în Italia 27% dintre respondenţi se consideră foarte religioşi, în Germania acelaşi răspuns l-au dat numai 12% dintre persoanele intervievate. Cele mai mici procente de persoane care se declară foarte religioase au fost consemnate în Estonia (7%), Cehia şi Danemarca (ambele cu 8%).


Germanii se dovedesc şi cei mai sceptici în privinţa religiei, numai 10% dintre ei declarându-se ''absolut siguri'' de existenţa lui Dumnezeu. Spre comparaţie, 79% dintre armeni sunt ''absolut siguri'' că Dumnezeu există, 73% dintre bosniaci fiind şi ei de acord cu această afirmaţie.

Potrivit studiului, cele mai multe persoane care frecventează biserica se află în Polonia, unde 61% dintre respondenţi au declarat că merg la slujbă cel puţin o dată pe lună.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihai S
06 Dec 11:46
Cei mai religiosi, cei mai corupti, cei care injura cel mai mult, si asa mai departe.
Reigia romanilor este credinta in biserica ortotoxa si nu credinta intr-un Mantuitor personal, Isus Hristos. Dragii mei romani, hai sa traim o viata de adevarata credinta, sa intelegem problema vietii noastre: pacatul. Din respect pentru noi si mai ales pentru cel care si-a dat viata pentru fiecare din noi pacatosii, Isus Hristos. Nimeni nu ne poate ajuta, afara de Isus Hristos. Pomene, slujbe, preoti la fel de pacatosi ca noi, nu ne poate ajuta. Credeti ca Dumnezeu poate fi corupt? Ascultarea de Dumnezeu este cea mai importanta.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?