Românii iubesc mașina, mai mult decât bicicleta sau transportul în comun

 

Românii sunt mari amatori de plimbări cu mașina personală, peste jumătate dintre conționali alegând acest mijloc de deplasare. Doar 32% aleg transportul în comun, în timp ce bicicleta, ca mijloc de deplasare, este prefrată de doar 5% dintre români.

Peste 50% dintre români călătoresc în localitate cu mașina personală, iar 32% preferă transportul în comun. Doar 5.3% dintre respondenți folosesc bicicleta.

Un studiu realizat la nivel național a scos în evidență faptul că românii preferă în continuare să folosească mașina personală atunci când călătoresc în localitate.

Aceasta este preferată de 50.6% dintre români, în timp ce 32% dintre cetățeni preferă mijloacele de transport în comun. În schimb, bicicleta este preferată de numai 5.3% dintre români.

În plus, o altă statistică interesantă se referă la preferințele românilor în funcție de vârstă. În mod surprinzător, cele mai multe persoane cu vârste cuprinse între 18-44 de ani preferă mașina personală, în timp ce bicicleta este mijlocul de transport preferat în special de persoanele care au trecut deja de 40 de ani.

Mai mult decât atât, 41% dintre cei care folosesc bicicleta o utilizează în special pentru agrement, sport și petrecerea timpului liber și doar 13.5% dintre ei o utilizează pentru a ajunge la școală sau la locul de muncă, în timp ce 28% o folosesc pentru cumpărături sau în alte scopuri personale. În plus, gradul de utilizare a bicicletelor este mai mare în mediul rural decât în mediul urban.

Pe de altă parte, participanții la sondaj au evidențiat numeroasele probleme cu care se confruntă persoanele care mizează pe bicicleta în defavoarea mașinii personale sau a mijloacelor de transport în comun. De exemplu, cele mai mari probleme enumerate se referă la lipsa marcajelor speciale (77%), agresivitatea șoferilor din trafic (62%), obstacolele de pe pistă (51%), starea necorespunzătoare a pistelor (49%), mașini parcate pe pistele de bicicliști (49%) sau dificultățile înregistrate la traversarea intersecțiilor (46%).Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?