Românii încheie asigurări din ce în ce mai ciudate, după modelul occidentalilor

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Cazurile de vedete internaţionale care şi-au asigurat picioarele, sânii sau vocea sunt deja notorii! Oricât de ciudate par acestea, România bate recordul, cu asigurări pentru otrăvirea pisicii sau pentru mâncarea din frigider.

Pentru mulţi români, animalele de companie sunt adevăraţi membri ai familiei, fiind de nelipsit în fotografiile de grup şi parteneri de joacă pentru cei mici. Înafară de dragostea pe care le-o oferiţi, le puteţi oferi şi o asigurare. Majoritatea companiilor de asigurări din România încheie poliţe pentru prietenii noştri necuvântători. Acestea acoperă riscuri precum otrăvirea subită cu substanţe toxice, asfixierea, înecul, lovirea, căderea şi altele.


De exemplu, pentru o pisică rasa Albastru de Rusia puteţi încheia o asigurare cu valoarea de cumpărare a pisicii, adică de 250-300 de euro. Asigurătorii se feresc să încheie poliţe pentru sume mai mari, de teama ca nu cumva banul să-l orbească pe stăpân şi să-şi omoare animalul.


Şi asigurările pentru locuinţe cuprind clauze care mai de care mai ciudate. De exemplu, unii asigurători se obligă să vă plătească hainele, încălţămintea şi chiar mâncarea din frigider, în caz de daună totală. Nu se precizează însă dacă este nevoie de bonul de cumpărături pentru a face dovada că ce aţi declarat, chiar aveaţi în cămară.


Tot în unele asigurări de locuinţă intră şi asigurarea musafirilor! Ce înseamnă asta? Ei bine, în cazul în care invitatul dumneavostră este muşcat de câine sau zgâriat de pisică, plata tratamentului este acoperit de poliţă. Sau poate gresia este prea lucioasă şi se alege cu vreo fractură.

Şi dacă mâncarea dumneavoastră nu i-a priit musafirului, tot clauzele din asigurarea pentru locuinţă vă ajută. Ciudate sau nu, astfel de asigurări există şi le puteţi folosi şi dumneavoastră!

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?