Românii defavorizaţi, ajutoare în ALIMENTE şi articole de uz școlar din partea UE

 
Romania, incapabila sa cheltuie banii UE
Romania, incapabila sa cheltuie banii UE

Comisia Europeană a aprobat programul operațional prezentat de România în vederea utilizării noului Fond de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

România va primi peste 441 de milioane de euro (la prețurile actuale) în perioada 2014-2020 pentru a oferi produse alimentare persoanelor care au cea mai mare nevoie de acestea, precum și articole de uz școlar copiilor aflați în dificultate. Finanțarea UE va fi completată cu peste 75 milioane de euro din resursele naționale.

'Salut călduros adoptarea programului FEAD pentru România. Având în vedere faptul că, în prezent, aprovizionarea cu alimente este planificată înainte de venirea iernii, fondul va oferi un sprijin vital persoanelor care trec prin momente grele. Sunt, de asemenea, bucuroasă că programul se concentrează asupra copiilor vulnerabili, astfel încât oportunitățile lor de învățare să nu fie afectate de lipsurile materiale din familie', a declarat comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitate profesională, Marianne Thyssen.

Începerea aprovizionării cu alimente este prevăzută pentru această iarnă și, din 2015, va avea loc de două ori pe an. Vor beneficia de ajutor persoanele asistate social, pensionarii cu pensii mici și persoanele al căror venit este sub 45% din salariul minim pe economie la nivel național.

Pachetele cu produse alimentare vor fi completate cu măsuri menite să înlesnească incluziunea socială, precum educația sanitară și alimentară, acces sporit la serviciile medicale sau de consiliere juridică, îndrumare către serviciile sociale, consiliere profesională și sprijin în căutarea unui loc de muncă. Începând cu 2015, articolele de uz școlar vor fi furnizate o dată pe an. Acestea vor fi oferite copiilor care provin din familii cu un venit lunar sub 50% din salariul minim pe economie la nivel național.

Lansat în luna ianuarie 2014, Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD) este un puternic simbol al solidarității europene. Principalul său scop este ruperea cercului vicios al sărăciei și precarității, oferind asistență nefinanciară unora dintre cetățenii europeni cei mai vulnerabili. FEAD se ridică la o valoare reală de 3,8 miliarde de euro în perioada 2014-2020. AGERPRES

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Unu
28 Nov 14:40
I a defavorizat PSD ul . Le a furtat piña si sperantele la in loc de munca.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?