Românii care se întorc în ţară să muncească primesc aproape 2.800 de euro

 

Luna decembrie vine cu bani mai mulţi pentru unii români! Cei care se întorc în ţară să muncească sau şomerii care merg în zonele defavorizate să se angajeze vor primi o primă de aproape 2.800 de euro. Tot începând cu aceasta lună intră în vigoare tichetele de masă majorate, anunţă Realitatea TV.

Şomerii din zone defavorizate care îşi găsesc de lucru în altă localitate vor încasa o primă de instalare de 12.500 de lei. Adică aproape 2.800 de euro. Aceeaşi sumă o primesc şi românii din străinătate care revin în ţară şi îşi găsesc un loc de muncă. În aceeaşi categorie sunt incluşi şi angajaţii firmelor care îşi deschid sedii în zone defavorizate.

În plus, cei care sunt în şomaj de cel puţin un an sau şase luni-în cazul tinerilor- vor beneficia de un bonus la angajare.


Tot începând cu această lună este introdus şi ajutorul de navetă. Şomerii care îşi găsesc de lucru la mai mult de 15 kilometri de casă vor primi bani pentru transport, dar nu mai mult de 55 de lei pe zi.

Şi angajaţii care primesc tichete de masă şi-ar putea creşte veniturile din decembrie. Valoarea bonurilor a crescut de la 9 la 15 lei. Rămâne însă la latitudinea angajatorului dacă oferă tichete de masă de 15 lei sau cu valori mai mici de această sumă. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Laszlo Markus
03 Dec 19:13
...si eu, care de 20 de ani platesc taxele romanesti nu am fost somer niciodata si cresc 3 copii ce primesc? Promisiuni electorale? Pe noi, pe urma carora aveti salarii si pensii speciale, cu ce ne ajutati? Mi-e sila de astfel de legi.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?